June 23, 2021, 04:55:39 PM
collapse
collapse

Author Topic:  2013 SHO WOT issues. Datalog Included  (Read 1550 times)

Offline shoryde

  • Jr. Member
  • *
  • Cincinnati
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Received: 0
  • Posts: 17
  • Ecoboosted
  • Liked:
  • Likes Given: 1
2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« on: May 23, 2021, 04:39:01 PM »
Hello Everyone, I recently put in a set of DW 1700cc injectors and am in the middle of finalizing my tune. But I am unable to rid my WOT pulls from misfires. I have checked plugs several times, each time they look fine, no gas/oil white ceramic. They are SP-542 plugs gaped at 0.026. I was running MSD coils but swapped back to stock to rule that out. Outside of that I have a CAI. I have gone over all electrical connections and vacuum lines. Most all seem fine. New Primary O2 sensors, PCV solenoid replaced. New 3 bar map. Not much blue smoke on start up, very little. Car has 59k on it.


The car idles fine and has great drives great when not at 75%+ Throttle. My tuner put me on a low boot tune. I will probably stick with it until I can resolve this current issue. Datalog is below. Do anyone have any ideas?


Live Link .csv file:
https://drive.google.com/file/d/1-M4qFeCzNA6UpKHegYHVUzTrMBcnq1gw/view?usp=sharing

Offline shoryde

  • Jr. Member
  • *
  • Cincinnati
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Received: 0
  • Posts: 17
  • Ecoboosted
  • Liked:
  • Likes Given: 1
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #1 on: May 24, 2021, 05:16:55 PM »
Checked temperature on cats. 300* at front turbo rear cat exit flange. 400* at rear turbo cat exit flange. This was sampled after the car was driven for 15 min. Does that seem normal to have the rear side running hotter?

Offline Macgyver

  • Super Moderator
  • Elite Member
  • *
  • *
  • Reading, Pa.......
  • Thank You
  • -Given: 100
  • -Received: 387
  • Posts: 963
  • Ecobooster
  • Liked:
  • Likes Given: 23
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #2 on: May 27, 2021, 05:39:01 PM »
Checked temperature on cats. 300* at front turbo rear cat exit flange. 400* at rear turbo cat exit flange. This was sampled after the car was driven for 15 min. Does that seem normal to have the rear side running hotter?


I am not sure but hotter could be too lean ?

What are your fuel trims ?

Offline Admin

  • Administrator
  • Elite Member
  • *
  • In the EBPF Ether
  • Thank You
  • -Given: 75
  • -Received: 21
  • Posts: I am a geek!!
  • Liked:
  • Likes Given: 59
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #3 on: May 28, 2021, 12:56:43 PM »
Hello Everyone, I recently put in a set of DW 1700cc injectors and am in the middle of finalizing my tune. But I am unable to rid my WOT pulls from misfires. I have checked plugs several times, each time they look fine, no gas/oil white ceramic. They are SP-542 plugs gaped at 0.026. I was running MSD coils but swapped back to stock to rule that out. Outside of that I have a CAI. I have gone over all electrical connections and vacuum lines. Most all seem fine. New Primary O2 sensors, PCV solenoid replaced. New 3 bar map. Not much blue smoke on start up, very little. Car has 59k on it.


The car idles fine and has great drives great when not at 75%+ Throttle. My tuner put me on a low boot tune. I will probably stick with it until I can resolve this current issue. Datalog is below. Do anyone have any ideas?


Live Link .csv file:
https://drive.google.com/file/d/1-M4qFeCzNA6UpKHegYHVUzTrMBcnq1gw/view?usp=sharing


So without a better log, I can't tell what is really going on here...  you need to add long term fuel trims for bank 1 and bank 2.  Additionally you need to include fuel rail pressure desired.

Cats get hot when there is excess fuel being dumped into them FWIW.

Offline Macgyver

  • Super Moderator
  • Elite Member
  • *
  • *
  • Reading, Pa.......
  • Thank You
  • -Given: 100
  • -Received: 387
  • Posts: 963
  • Ecobooster
  • Liked:
  • Likes Given: 23
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #4 on: May 28, 2021, 05:15:09 PM »
There ya go.

Offline shoryde

  • Jr. Member
  • *
  • Cincinnati
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Received: 0
  • Posts: 17
  • Ecoboosted
  • Liked:
  • Likes Given: 1
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #5 on: June 01, 2021, 09:40:13 AM »
Hello Everyone, I recently put in a set of DW 1700cc injectors and am in the middle of finalizing my tune. But I am unable to rid my WOT pulls from misfires. I have checked plugs several times, each time they look fine, no gas/oil white ceramic. They are SP-542 plugs gaped at 0.026. I was running MSD coils but swapped back to stock to rule that out. Outside of that I have a CAI. I have gone over all electrical connections and vacuum lines. Most all seem fine. New Primary O2 sensors, PCV solenoid replaced. New 3 bar map. Not much blue smoke on start up, very little. Car has 59k on it.


The car idles fine and has great drives great when not at 75%+ Throttle. My tuner put me on a low boot tune. I will probably stick with it until I can resolve this current issue. Datalog is below. Do anyone have any ideas?


Live Link .csv file:
https://drive.google.com/file/d/1-M4qFeCzNA6UpKHegYHVUzTrMBcnq1gw/view?usp=sharing


So without a better log, I can't tell what is really going on here...  you need to add long term fuel trims for bank 1 and bank 2.  Additionally you need to include fuel rail pressure desired.

Cats get hot when there is excess fuel being dumped into them FWIW.


Hello Friend, thank you for taking a look at the previous logs. I took another set this morning, I was getting onto the highway with a nice part throttle pull with boost. Then you can see me go WOT and the misfires occur towards the end of log.


Over the weekend I ran scope down cats and did a back pressure test and they appear to be ok. Also pulled plugs and all seemed well there. I went back to the MSD coils since the stock did not change anything. I pulled map sensor and cleaned it, went over all vacuum lines and bov to make sure there were no leaks. All checked out ok from what I could tell, even had a few friends eyes on it to make sure it wasn't something stupid I am completely overlooking.


Thanks for looking!


I also included all tables in this log.


https://drive.google.com/file/d/1VWXuQF8n6cu6zSO6nikafdhBFiZIBPyr/view?usp=sharing
« Last Edit: June 01, 2021, 10:15:29 AM by shoryde »

Offline jman

  • Full Member
  • *
  • Ontario
  • Thank You
  • -Given: 28
  • -Received: 31
  • Posts: 96
  • Ecobooster
  • Liked:
  • Likes Given: 7
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #6 on: June 01, 2021, 10:36:55 AM »
Access to that file is restricted.

2010 - Unleashed Tune - Corsa Exhaust - 275/40-R20 - H&R Springs

Offline shoryde

  • Jr. Member
  • *
  • Cincinnati
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Received: 0
  • Posts: 17
  • Ecoboosted
  • Liked:
  • Likes Given: 1
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #7 on: June 01, 2021, 10:42:14 AM »
Access to that file is restricted.


Thank you! Just fixed that.

Offline shoryde

  • Jr. Member
  • *
  • Cincinnati
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Received: 0
  • Posts: 17
  • Ecoboosted
  • Liked:
  • Likes Given: 1
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #8 on: June 04, 2021, 11:11:18 AM »
Still struggling with this. I took it to the transmission shop to see if there were any codes related to the transmission or if the TC was failing. He said everything transmission related was good. He suspected that possibly it was a turbo failure, but I'm not so sure about it. Other than the wot pulls it runs great.

Offline shoryde

  • Jr. Member
  • *
  • Cincinnati
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Received: 0
  • Posts: 17
  • Ecoboosted
  • Liked:
  • Likes Given: 1
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #9 on: June 05, 2021, 02:01:02 PM »
Back to stock injectors fixed my problem. WOT is now misfire free. DW 1700 look to be root cause.

Offline ridered74

  • RotM Winner
  • Sr. Member
  • *
  • Thank You
  • -Given: 154
  • -Received: 263
  • Posts: 257
    • Ken Kyle Racing
  • Liked:
  • Likes Given: 71
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #10 on: June 06, 2021, 01:41:59 PM »
Back to stock injectors fixed my problem. WOT is now misfire free. DW 1700 look to be root cause.


Can't remember anyone having success with those injectors. Surprised your tuner didn't tell you that right off the bat.
Gearhead E30 tune, Gearhead intercooler, LMS firestorm hpfp, catted downpipes, corsa catback, 160 degree thermostat, 3 bar map, upgraded AD trans mounts, MSD coils, Nitto 555R drag tires on front, AR924 wheels and BFG sport comp 2 summer tires on rear, and an EPP intake.

12.2479 @ 118.05 fastest trap
11.591 @ 114.89   fastest ET

Offline shoryde

  • Jr. Member
  • *
  • Cincinnati
  • Thank You
  • -Given: 11
  • -Received: 0
  • Posts: 17
  • Ecoboosted
  • Liked:
  • Likes Given: 1
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #11 on: June 06, 2021, 02:15:29 PM »
Well I bought them from the tuner and didnít realize until after the fact that they were challenging to work with. I figured buying injectors from a reputable vendor would have shielded me from these sort of incompatibilities. Oh well, I learned a lesson. Iím still hopeful that dw will look at them and say they found something when I send them back. My question is and maybe I jumped the gun pulling them. Do I need a hp & lp pump to run these higher flow injectors. My guy would say yes to achieve the specific flow rate you need more rail pressure. Idk, Iím kinda shocked these ran like they did. I did become very good at removing upper intake manifold lol.

Offline ridered74

  • RotM Winner
  • Sr. Member
  • *
  • Thank You
  • -Given: 154
  • -Received: 263
  • Posts: 257
    • Ken Kyle Racing
  • Liked:
  • Likes Given: 71
Re: 2013 SHO WOT issues. Datalog Included
« Reply #12 on: June 06, 2021, 10:40:57 PM »
Well I bought them from the tuner and didnít realize until after the fact that they were challenging to work with. I figured buying injectors from a reputable vendor would have shielded me from these sort of incompatibilities. Oh well, I learned a lesson. Iím still hopeful that dw will look at them and say they found something when I send them back. My question is and maybe I jumped the gun pulling them. Do I need a hp & lp pump to run these higher flow injectors. My guy would say yes to achieve the specific flow rate you need more rail pressure. Idk, Iím kinda shocked these ran like they did. I did become very good at removing upper intake manifold lol.


Ya I would have thought the same thing. Some people will do anything for a buck tho.


I have stock injectors and hpfp but still stock lpfp. In some spots I'm at the edge of what the stock lpfp can supply, so my guess would be to run higher flow injectors you'd at least need upgraded lpfp, but I don't know that for sure.


Couple people have bought the xdi injectors but I don't think anyone has pushed them on the SHO's as of yet so there really isn't a whole lot of experience with anything other than stock injectors as far as I know.
Gearhead E30 tune, Gearhead intercooler, LMS firestorm hpfp, catted downpipes, corsa catback, 160 degree thermostat, 3 bar map, upgraded AD trans mounts, MSD coils, Nitto 555R drag tires on front, AR924 wheels and BFG sport comp 2 summer tires on rear, and an EPP intake.

12.2479 @ 118.05 fastest trap
11.591 @ 114.89   fastest ET

 

* Recent Topics

Re: Verdict : Torrington bearing on the way out.
by TopherSho | Today at 02:24:46 PM
*final update on this thread*Finally figured out what made the last tr...
Re: Datalogging with SCTx4 Device
by ridered74 | Today at 12:23:20 AM
Thanks for this amazing write up. I'll be doing this today to sen...
Re: What have you done to your Ecoboosted vehicle today?
by Scott13SHO | June 21, 2021, 08:03:06 PM
I sold my SHO today to Carvana.Why Carvana ?Why not? I havenít been dr...
Re: PPE catted downpipes missing 02 sensor bung
by Macgyver | June 20, 2021, 12:05:51 PM
Wow, the price has really gone up... but so has everything else.Had tw...
Re: "Complete" List of TSB's for your 2010-2012 SHO
by rdmccrary | June 18, 2021, 08:55:54 AM
TSB 10-22-4 AWD VEHICLES - SHUDDER-CHATTER-VIBRATION ON TURNS OR THUMP...
Re: Picked up an 18 Navigator
by jims2015 | June 18, 2021, 08:46:52 AM
So you dont get the $7500 off the sticker then ?Nope, you take it off ...
Re: Factory fuel pump specs
by Macgyver | June 17, 2021, 08:17:35 PM
Yeah but then you should need a LPFP to feed it and will it run off th...
Re: RockAuto.com Discount Code - Expires July 5, 2021
by Broodingrage | June 16, 2021, 07:33:54 AM
This vendor saved my wallet when I had to replace my 2013 MKS Dynamic ...
Re: Engine Fans start immediately Mks
by Matt_Sommers | June 15, 2021, 07:59:40 PM
Is the AC on? If yes, then the fans are supposed to be running.I didn&...
Re: 2010 ford sho blue smoke on decel
by 6500rpm | June 15, 2021, 04:37:07 PM
I  just ran my car in Oasis last week and was reading through TSB...

SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal